Пелети цена 2019-2020

Равносметката

Не можем да кажем, че изминалата зима беше една от най-студените, но със сигурност не беше и мека. Можем да кажем обаче, че всички вие ставате все по-дисциплинирани и отговорни, защото това е първия ни сезон през който почти всички наши клиенти се запасиха с качествени пелети на добри цени още през лятото – надяваме се, че тази тенденция ще запазим и през сезон 2019-2020.

Цена на пелети Red Magic за сезон 2019-2020

Цената с която стартираме през сезон 2019-2020 ще бъде 430 лв./тон, като тази цена ще се задържи до края на месец Май. В началото на месец Юни, цената на едни от най-добрите пелети на пазара ще бъде 450 лв.

Защо не можем да прогнозираме цената след месец Юни-2019?

Истината е, че в момента на свободния пазар на електроенергия е пълен хаос. Цената на електроенергията се променя с до 200% в рамките на 24 часа. Може би сте чули, че в момента токът в България е най-скъп в сравнение с останалите страни от ЕС. Не искам да навлизам в подробности, но за да не го възприемате като спекулация от страна на производителите на палети, искаме да дадем едно важно разяснение.
Има огромна разлика между цената на тока за домакинства и този на индустрията. Реално погледнато – този на домакинствата е фиксиран, докато на индустрията е формално на свободния пазар. Без да навлизам в излишни подробности, цената на свободния пазар варира с огромни разлики всекидневно. И докато това не се промени, няма да има нито един производител с енергоемко производство – каквото е това на пелетите, който да може да прогнозира цената на крайния си продукт. Това разбира се може да видите в реално време като посетите сайта на Българска Независима Енергийна Борса.

Успешен тест на нов продукт

През изминалата година пуснахме на пазара нов продукт – бюджетни дървесни пелети. Това практически означава, че продукта е с малко по-занижени характерискити от тези на Red Magic, но в никакъв случай не означава, че е продукт с ниско или лошо качество. Точно защото искахме да сме сигурни, че няма да Ви подведем – направихме тестове с избрани клиенти, които се включиха в нашата пилотна програма, като обратната връзка от всички тях е много добра.

Какво да очаквате – Вие ни казвате, а ние слушаме.

Както всяка година и тази сме направили някой подобрения – едно от тях е нов дизайн на опаковката и по-удобни за пренасяне чували. Някой от Вас ни дадоха обратна връзка за качеството на чувалите (самият найлон и големината). В  тази връзка направихме корекции в суровината на материала от който се изработват чувалите, и в самият размер. Всичко това е направено с цел по-удобно пренасяне на чувалите, като се надяваме да сме заздравили максимално опаковката. Така Вашите пелети ще бъдат компактни и винаги на сухо.  Съвсем скоро ще ви покажем новите дизайни, както и името на новият ни продукт, който ще продаваме официално.