Каква е реалността на пазара на пелети в България?

Здравей, ние сме Vesta и вече променяме всичко това!

На какви условия трябва да отговарят нашите дистрибутори?

Освен качествен продукт за нас е важно да предоставяме и качествена услуга, а и нещо повече. Целта ни е да уеднаквим качеството на целият процес  – от поръчка до доставка до крайния клиент. И това без да има значение, дали се намирате в София, Варна или Стара Загора. За да постигнем тази амбициозна цел ние сме поставили минимални критерии на които трябва да отговаряш за да си дистрибутор на пелети Vesta.

За да бъде добро качеството на крайния продукт, то той трябва да бъде съхраняван по най-добрия начин. За пелетите е важно да бъдат съхранявани на сухо място. Наличието на директна влага (Дъжд, сняг и др.) би компрометирало сериозно качеството на пелетите. За по-лесен ориентир едно пале с пелети е с размери 1000×1200 мм и височина около 1600 мм. Палетата могат да се редят едно върху друго на максимум 2 етажа.

Въпреки, че не е задължително да е ваш собствен кар (газокар, електрокар, мотокар), наличието на такъв инструмент е много важен елемент от целият процес. Карът е нужен за разтоварване и товарене на пелетите. Необходимата товароносимост, която ви е нужна е 1200 кг.

За да може да бъде предоставена перфектна услуга е необходимо да разполагате със собствен транспорт. В най-добрият случай е добре това да бъде камион или бус с падащ борд или кран.

Незаменим помощник при доставката на пелети особено, когато камионът или бусът са оборудвани с падащ борд. В голяма част от случаите, това позволява пелетите да бъдат вкарани директно в мястото, където ще бъдат съхранявани (гараж, навес и пр.).