Само за един сезон пелетите Red Magic се превърнаха в любимите пелети на София и Пловдив. Влагането на качествена суровина и постоянния контрол на качеството направиха марката Red Magic силно разпознаваема сред потребителите на пелети в две от най-големите области – градовете София и Пловдив.

Пелети София и Пловдив

Знаете ли защо дървесни пелети Red Magic на Vesta се наричат така?

Името на дървесни пелети Red Magic в превод означава „червена магия“. Точно така – вашата пелетна печка или камина ще станат червени поради високата температура, която пелетите Red Magic развиват.

Red Magic или червена магия са пелети който са изключително високо калорични.

  • 15% повече енергия от стандартните иглолистни пелети
  • Оставят много малко прах в пелетния котел или камина

От какво се правят дървесни пелети Red Magic?

Пелети София - Red MagicПелетите Red Magic се правят от 100% бял бор – вид иглолистна дървесина, която има много тънка (почти като лист хартия) кора за разлика от черен бор, където кората е много повече и съдържа големи количества пясък. Производствената технология е такава, че кората се маха.  А в кората се съдържат големи количества пясък. Попадайки в дървесните пелети, при горене се развива много висока температура и се образува нещо като стъкло – това се нарича шлака.  Много от Вас, които имат опит с пелети за отопление разбират проблемите, които шлаката създава – задръстване на горелката, спиране на котела и горенето като цяло и куп други проблеми след това.

В производството на пелети  Red Magic от Vesta не се влага кора – това означава по-малко пепел и повече калории. Това означава, че вашият котел ще гори по-дълго време и пелетите ще оставят много по-малко пепел. Това означава, че ще спестиш пари и време, което можеш да прекараш с твоето семейство.

Каква е цената на пелети Red Magic за София и Пловдив?

Сега Red Magic пелети се предлагат с безплатна доставка за София и Пловдив на цена от 400 лв на тон с вкл. ДДС. Можеш да поръчаш пелети Red Magic от Vesta ище сега. Можеш да научиш повече за това как се сформира цената на пелетите ето тук